2009-08-16

Kiviks must

Följande finns att läsa på Kiviks Musteris hemsida (slå av ljudet om ni ska följa länken):

Kiviks Musteris måltidsdrycker passar, som namnet avslöjar,
ypperligt både på matbordet och i picknick-korgen. De är också
utmärkta törstsläckare närhelst du önskar. Samtliga
måltidsdrycker kännetecknas alla av en tydlig smak av frukt
och bär. Fructesso består till 25 procent av ren fruktjuice och
till 75 procent av källvatten från Österlen, i tre blandade smaker.
Våra övriga måltidsdrycker har rena smaker med en frukt per dryck.


Kära Musterist. Nu får du nog förklara lite bättre för mig, var någonstans det avslöjas i ordet "måltidsdrycker" att denne passar i picknick-korgen. Så är det väl ok att ni klargör att er måltidsdryck är utmärkt att släcka törsten, även om det ju inte helt ovanligt att drycker av den sorten är tänkta att släcka törsten. Men man vet ju aldrig.

Men sen, kära Musterist, blir jag konfunderad. Insuinerar ni att era konkurrenters frukt-och-bärdrycker kännetecknas av en otydlig smak av frukt och bär? Eller är ni bara själva väldigt förvånade att det finns kvar en tydlig smak av frukt och bär när ni spär ut drycken med sjuka 75% vatten. Hallå alltså. Källvatten från Österlen? Det kunde lika gärna varit bräckt vatten från Östersjön. Med så liten andel frukt och bär kan det ju bara bli blaskevann kvar.

Så skriver ni att era övriga drycker har rena smaker. Rena smaker av blaskevann? Jag kollade på Ica och det visade sig att tex er björnbärsdricka innehåller 4% björnbärsjuice. Det vore för fasen mer korrekt att skriva att drycken kan innehålla spår av björnbär.


Ni säger att dryckerna har rena smaker. Jag säger att det är rena rama bärdrageriet!


1 kommentar: