2009-09-17

Poke me mon amourJag sitter här och ser en tecknad Pokemonlångfilm med Lill-Ville och Lill-Vivan. Det är så att Ash Ketchum från Pallate vill bli världens bästa tränare av pokemonkampfigurer. Figurer som tränarna förvarar i någon slags magiska bollar.


Just den där extremt viktiga morgonen då Ash ska till professor Oaks cermoni där han äntligen ska få välja sin första Pokemon, ja se då råkar han försova sig. Jo för han har nämligen suttit uppe hela natten och tittat på professor Oaks TV-show. Förseningen gör att Ash blir tvungen att ta den enda Pokemon som finns kvar; Picachu som är en liten ful, gul, elektrisk mus.


När dom ska hem hinner Ash och Picachu bara ett kvarter från professor Oak innan dom blir anfallna av en hel flock elaka flygande Spearows. Picachu blir så allvarligt sårad att dom så snabbt som möjligt måste uppsöka ett medicinskt center (som både fungerar som sjukstuga åt Pokemons och som härbärge åt alla pokemontränare under deras resor land och rike runt). Dom tar sig till centret på en stulen cykel, men den rättmätiga ägarinnan Misty springande bakom hack i häl.


På det medicinska centret blir dom anfallna av team Rocket (Jessie, James och Miao) som ska passa på att stjäla värdefulla pokemon medan dessa ligger skadade på det medicinska centret. Picachu lyckas med hjälp av några andra elektriska pokemons, som en sjuksyster hittar under en mäktig sprakande huv, skapa en eldpelare som syns vida omkring och rikta den mot team Rocket så dom tvingas fly.


Misty som nu hunnit fram till centret för att ta tillbaks sin cykel bestämmer sig istället för att följa med Ash och Picachu på deras äventyr.

Nu undrar ni kanske varför i hela världen jag engagerar mig i detta. Jo, det är ju så klart för att jag vill vara en god pappa. Och för att jag investerat i stort sett hela förmögenheten i någon slags pokemonkort som är väldigt viktiga att ha. Säger Lill-Ville.

...

5 kommentarer:

 1. Hahahaha!! Du använder barnen som en ursäkt för att få se Pokemon:)

  SvaraRadera
 2. Pokemon... wow är det fortfarande poppis? Jag som hoppades att allt skit (Svamp-Bob Fyrkant, Pokemon, Transformer) skulle försvinna innan mina söner fick upp ögonen för dessa skumma program/saker så vi kunde fortsätta att mysa framför "Binke kan inte flyga" från typ 1973 :-)

  SvaraRadera
 3. Jag fick en flashback! Om jag har sett på Pokémon?? Hahahahahahaha.....Nu har vi gett bort det mesta av filmerna till
  småkusinerna tillsammans med kort+pokébollar+figurer. Men vad mina tjejer fullkommligt älskade Ash Ketchum och Picachu och deras äventyr (tyvärr inte deras mamma lika mycket).

  SvaraRadera
 4. Usch. Jag hatar Pokemon och sådana där serier. Så jag uppskattade inte detta inlägg.

  SvaraRadera
 5. Gun: Nej inte i detta fallet. Jag gillar tecknad film tätt ihopkrupen med ungarna, men Pokemon har jag rätt svårt med.

  Fyra nyanser av rosa: Jag tror tyvärr utvecklingen går åt andra hållet. Snabba klipp, våldsamt, kombination tv-prylar att köpa etc. Binke kommer inte att flyga igen...

  Gafflan: Bra ide. Jag borde rensa och skicka iväg dom till behövande kusiner...

  Lady Writer: Enig med dig. Pokemon e skit.

  SvaraRadera