2009-10-04

Champinjonerna var svampiga

Mina två "Brunch någon"-inlägg var tänkta att visa en intressant sak. Ni vet ju det där uttrycket att en bild säger mer än tusen ord. Jag ville illustrera det att en ord och en bild kan säga tusen olika saker. I detta fall gav texten bilderna helt motsatta betydelser som båda kunde vara korrekta.

När man läser det första inlägget vattnas det i munnen och man faschineras av bloggarens enorma kunskaper om kulinariska smårätter. Man önskar man fick smaka några av de goda rätterna på bilden (Läste ni förresten inte ordentligt, gör det igen. Dom flesta orden är bara påhitt. Melonfrikassé och mangomarinerade fårostfyrar. Ha, ha vad kul jag är).

När man läser det andra inlägget blir man inte alls sugen på att äta det som finns på exakt samma fotografi. Plötsligt ser man också dom där tråkiga baconen och den slarviga äggblandningen. Usch att behöva äta det där.

Nu vill ni säkert veta vilken text som stämde på vår brunch. Som för det mesta låg sanningen någonstans mittemellan. Det var gott, men inget särskilt. Och svampen, ja den var riktigt, riktigt tråkig.

...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar