2009-10-11

Förbjudet för hundar att vadå?

 • Parkera?
 • Passera?
 • Raljera?
 • Köra om?
 • Ställa sin cykel eller moped mot väggen?
 • Stå upp och kissa?
 • Löpa hela linan ut?

Skriv för fan era skyltar som man fattar exakt vad ni menar! Man blir ju rent förvirrad. Och förresten, varför gäller det bara hundar. Det är ju rent diskriminerande. Faktiskt. Jag tror inte man får göra så. Förbudet måste väl också gälla tex katter och människor. Och nu går jag runt med ont i magen för att jag kanske överträder förbudet. Är det bara jag som blir arg på alla dessa otydliga förbud.

...

10 kommentarer:

 1. Helt klart ett fall för DO!
  Fördelen är väl att man kan göra ett blogginlägg av det hela=)

  SvaraRadera
 2. Man får nog välja själv.

  SvaraRadera
 3. Med all sannolikhet betyder skylten att hundar inte får vistas där. Jag kan inte påminna mig att jag någonsin har sett en sådan skylt förrut, men jag har däremot sätt ett antal mycket otydliga skyltar - inte minst på grund av dess placering.

  SvaraRadera
 4. Ok. Jag trodde mest på det där med att det var förbjudet att löpa hela linan ut. Det tycker jag var kulast

  SvaraRadera
 5. Hehe, sen kan man ju undra när det står Hundar får ej rastas i bostadsområdet...Men om man bor där och går ut med hunden för att rasta den då? Får sträckan i bostadsområdet inte räknas som rastning? Måste man bära hunden?

  SvaraRadera
 6. Och undrar vad ordet "rastning" betyder. Är det själva gåandet med hunden, eller bara en omskrivning för att hundar inte ska skita och kissa runt hur som helst.

  SvaraRadera
 7. Jag har även sett hurtiga skyltar där det står "Här plockar vi upp efter oss!" och bild på en hund och en katt...ok vad plockar vi upp? hunden i famnen när vi går över gården?

  SvaraRadera
 8. Raljera. Tror det betyder att det är förbjudet för hundar att raljera. Ja. Det borde vara så.

  SvaraRadera
 9. Britt: Ha, ha

  Magda.nu: Jag var inne på det ett tag. Men det kanske bara var jag själv ändå som borde förbjudas att ägna mig åt det...

  SvaraRadera