2009-10-30

Svensk glädje

Något glas vin senare och en vacker fru och en vacker son sovande på soffan men en mycket underlig film körande; "Smala sussie", eller något sådant.

Satt och åt på en restaurang på Arlanda ikväll när mannen vid bordet bredvid började prata: -Jaha, var din mat god då? Simon var namnet. Har varit uppe i Piteå. Arbetar med logistik. Green Cargo. Lastbilar på järnväg, sparar jättemycket på miljön vet du. Vad har du gjort i Stockholm då, jaså chef, ja det låter ju trevligt. Försäkringar. Jo du vi har ju en generell försäkring med ett antal kronor per kilo last, sen får ju varje åkare ha en individuell transportförsäkring utifrån vad han transporterar. Jasså, du kan inte mycket om försäkringar, fast att du jobbar i branschen, vad skulle du vilja göra om du fick välja helt fritt då? Jaha, som Skavlan, jo men då får man väl börja någonstans i tv branschen och arbeta sig uppåt, ja eller som journalist då ja. Jasså du är inte så social så att du skulle börja konversera med en främmande så här, nej vi är nog lite fega vi svenskar, ja rädda för varandra. Ja, kanske det ja, vi är kanske lata, det är nog som du säger att det tar ju energi att tala med någon, men det ger ju också energi, eller hur. Jaha, så ditt flyg går nu. jo men det var ju trevlig att prata med dig. Trevlig resa då. Vi kanske ses här någon gång igen. Hej då...

Idag har jag haft en jävlig bra dag i Stockholm. Träffat nya människor jag direkt gillade väldigt mycket. Kommit fram till att jag har ett mycket kul jobb. Fått beröm av en speciell person som gjorde mig sjukt glad. 1997-1998 hade jag nöjet att som relativt ny controller jobba tillsammans med en av branschens skarpaste matematikerhjärnor. Jag ser verkligen upp till denna person utifrån hans intelligens och kunskap. För ett tag sedan annonserade dom efter en chefstjänst där man bland annat skulle vara chef över denna matematiker. Jag ringde då till honom och hörde mig för om jobbet. Idag, när vi råkade på varandra i matsalen, berättade han att han hade skrivit till sin chefs chef och sagt att han gärna ser mig som sin chef. Shit vad stort... Jag kommer leva på det i flera månader.
...

11 kommentarer:

 1. Men, jag var också på Arlanda tidigare ikväll! Tänk om jag vetat!

  Och skitkul med komplimangen, jag förstår att du kommer leva på det länge!

  SvaraRadera
 2. wow!
  Såntdär lever man gott på =)

  O du har varit i storstan va? Utan att säga till mig!?

  SvaraRadera
 3. Uj vad rolit =) Och hur kan man inte gilla dig.
  Vet du, även jag har en förkärlek till matimatiker, analytiker och aktuarier.
  De är smarta och de har humor. Jag är helt övertygad att du kommer få det skoj framöver, trots pendlandet.

  Blingbling

  SvaraRadera
 4. MonasUniversum: Då hade det blivit en liten snabb bloggträff innan din bloggträff...

  Suzan: Hehehe

  Blingbling: Tack. Klarar du att hålla tätt då? Annars har jag ett problem ju...

  SvaraRadera
 5. Vart skulle du jobba då?
  Stockholm!!!

  SvaraRadera
 6. Fredrik: Jag har en dålig nyhet och en god. Den dåliga är att det inte alls blev något med det där jobbet. Det var ett sånt där hög-direktörsjobb så det var väl bra det. Den goda är att jag nu har anledning att komma till Stockholm i tjänsten lite oftare. Vi lär ses, om du bara håller dig hemma då och då...

  SvaraRadera
 7. Var det du som satt på Arlanda med de andra männen och väntade på kvinnan...?och så låtsas du vara ute på jobb...

  SvaraRadera
 8. Vad roligt! Förstår att du blev glad:)

  SvaraRadera
 9. Britt: Haha. Jag läste nyss om dem. Ja, Simon från Green Cargo och jag var kanske ute i samma ärende

  Gun: Tack

  SvaraRadera
 10. Jag håller tätt såklart. Och jag får låtsas att jag inte känner dig när mina gamla kollegor är i närheten. Annar kommer frågor. Ville bara flagga upp för det så att du inte tycker jag är dryg eller nåt =) Kan hända att jag tar i hand och presenterar mig. Då måste du hålla masken.
  /BB

  SvaraRadera
 11. Anonym: Fan vad snäll du är! Jag ser fram emot att du presenterar dig....

  En anonym WW

  SvaraRadera