2009-12-28

Ernst över sjö och strand

Gun skrev en kommentar på mitt förra inlägg om Ernst och julen:

hahahaha! Jag älskar Ernst! Han bejakar alla sina sidor
och kan tamejsjutton ALLT! Men det kanske var JULEN
du tänkte på, som var din mardröm?;D


Kära Gun. Även om jag är något konflikträdd här på bloggen blir jag nog tvungen att ha en avvikande åsikt från din. Jag tycker Ernst är alldeles alldeles på tok för mycket för att bejaka sidor som jag inte alls känner mig avslappnad med.

Ernst är så genomsnäll och trevlig och originell och nytänkande att det byggs upp en stor ballong av oförlöst vanvett hos mig när jag ser på honom. Jag får liksom mjäll av hans stämma och löss av hans rörelsemönster.

I min mardröm dansar alla runt granen och jag sitter där med julagroggen i ett hörn och hatar alla juliga aktiviteter och vill bara sova och då kommer Ernst och han har tagit med sig ett dragspel som han så klart kan spela tusen julvisor på och så har han julpynt med sig som han själv skapat av några gamla gobelänger och han får alla mina vänner och släktingar med sig att pyssla och fixa ännu mer pynt medan han spelar sitt dragspel och tjatar att jag ska upp och dansa med tomtemask och jag har ju blivit lite rund om fötterna så jag snubblar och drar granen med mig rakt över glasbordet och får 100 skärvor in i hela kroppen medan Ernst spelar små grodorna och när ambulansmännen kommer insisterar Ernst på att dom ska dansa runt granen med alla barnen innan dom börjar ge mig konstgjort andning.

Och fru Witsman tittar argt på mig för att jag inte lägger manken till och är med och dansar och min syster tycker till om att jag druckit lite för mycket och min mamma oroar sig för att jag sover för lite och jobbar för mycket och min pappa han minns inte riktigt om han berättat för mig om förra veckans dansuppvisning som han och hans fru hade så han berättar det igen medan jag ligger där och förblöder och nu har Ernst hällt upp glögg som han gjort på granbarr och gin och alla är så imponerade så dom märker inte att det smakar skit och dom hör inte heller mina rosslingar. Och sen vill Ernst gå ut och ha ett snöbollskrig med alla för det gör sig så bra i TV och det är så familjärt och när alla är lagom kalla och snöiga så samlas alla runt Ernst och kramas och byter telefonnummer och sjunger några avslutande verser på Gläns över sjö och strand.

Och jag har lyckats hälla upp en julagrogg till men den rinner ur mig ur alla hålen i kroppen så jag testar att doppa romerska bågar i whiskey och det går bättre för det rinner inte ur.

Så till sist kör ambulansmännen in mig till sjukhuset och Ernst följer med och på färden berättar han om hur han ska bygga om en fuktdämpad källare till ett prinsesseslott och jag låtsas att jag är intresserad för annars är jag rädd att han ska börja bygga mosaik av alla glasbitar som sitter fast i min kropp.

Och på sjukhuset söver dom ner mig och sen får läkarstudenter stoppa upp händer i alla hålen utan att man först har frågat mig och sen gör Ernst ett speciellt och nymodigt julbord med lutfisk, fast med luten utbytt mot timjan och fotogen, och inbjuder hela sjukhusledningen och landstingspolitikerna kommer på besök och visar upp mig som ett exempel på hur farligt det är att dricka alkohol när man har Ernst på besök.

En läkarstuderande som fortfarande har en finger uppstoppad i ett sår på min rygg berättar för landstingspolitikerna att jag troligen kommer överleva, under förutsättning att jag inte reagerar på resistenta bakterier som kommit in i såren men jag berättar att jag tvättat dom invärtes med julagrogg och då applåderar alla och sen går var och en hem till sig men Ernst han stannar kvar för han har fattat tycke för min osympatiska personlighet.

Ja Gun. Ungefär så här är mina mardrömmar...
...

6 kommentarer:

 1. Hahahahaha, jag döööör!!! Har jag sagt att jag älskar dig?

  SvaraRadera
 2. Hahahaha! Stackars dig, vilken mardröm! Det fattades bara att fru Wistman blev kär i honom också.
  Det är väl ungefär den här effekten Ernst har på många av er män har jag förstått, och kanske på vissa kvinnor också, vad vet jag. Undrar vad det beror på egentligen. Han är sig själv och skiter i vad alla andra tycker om det. Jag gillar såna människor.

  SvaraRadera
 3. Vore jag dig så skulle jag vara livrädd för att somna!! ;o)

  SvaraRadera
 4. Hahahahahahahah... Vill du verkligen vakna upp ur den härliga drömmen ;-)*blink* Tänk om du vaknar och Ernst står där och tittar på dig. Hade det kunnat bli bättre. Håller med Gun, det hade väl bara fattats att Fru Wistman blev kär i honom och flytta hem till honom så Erns hade vart med och fostrat dina barn.

  SvaraRadera
 5. Ha ha! Den där stjäl jag till mina mardrömmar inatt! Puss!

  SvaraRadera
 6. Ernst Kirchenkertoffel kan slänga sig i väggen.
  jag firar hellre jul med dig.

  SvaraRadera