2010-01-31

Levern jobbar på...

Jo, det var väl rätt så amatörmässigt. Var på fin middag med en familj vi träffar några gånger om året och alltid kommer fram till att vi borde träffas oftare. Jävligt trevliga människor helt enkelt. Nästan lika socialt begåvade som vi Witsmans.

Så plötsligt, strax efter desserten så bara snurrade hela världen ihop sig. Jag gick in på toaletten och drack si så där åtta liter vatten. Det brukar hjälpa. Kom ut och räknade till 12 barn. Och odrägliga var dom. Utifrån salongen hördes kvitter, och två ursnygga unga kvinnor satt och fnittrade. Där satt också en Vapenbroder jag håller av så jag nästan ville gå fram och krama.

Men först tänkte jag liksom bara testligga deras fina säng. Se om den var liggable. Och på något märkligt sätt drog sig ögonlocken liksom igen. Och långt borta noterade jag olika slags röster som kom in och konstaterade att någon hade däckat, vilket jag fann ytterst märkligt på en sån här fin middag. Så gör man ju inte.

Och sen en omrystning och samla ihop grejor och bära ungar och sitta och ulka i bilen en halvtimme och sen däcka i källaren hos svärföräldrarna och vakna upp sent som attan och tacka nej till sillfrukosten, dricka en kopp kaffe och i säng igen. Och vakna av att ungarna lekte "hoppa på pappas mage från soffkanten"-leken. Och sen upp på födelsedagsbjudning hos barnens kusiner och sen hem och jobba några timmar och nu sitter jag här och skäms. Värsta tonårsmanéret.

Nu går jag och lägger mig.
Ska aldrig mer dricka sprit.
Inte förrän till helgen i alla fall.
...

8 kommentarer:

 1. Hahahah! Men det är väl inte så farligt? Det händer väl alla ibland...eller..? Mig hände det senast för 23 år sedan, men det var hemma på vår egen fest (borta är uteslutet;)). Då lovade jag mig själv att det aldrig mer skulle ske, och det har det inte gjort heller.

  SvaraRadera
 2. Hahaha, lite orutinerat men väligt kul. Förståeligt efter en intensiv vecka. Fast kanske ändå inte helt uppskattat av fru W? Löfte 5 kan kanske bli lite svårare att bearbeta närmaste dagarna...;)

  SvaraRadera
 3. Men du...du har nog jobbat lite för mycket för mycket? Det i kombo med alkohol är ju inte bra.

  SvaraRadera
 4. Vi har nog alla varit där någon gång i livet. Den här helgen var det din tur.

  SvaraRadera
 5. Själv somnade jag vid sittande bord i lördags, när jag själv pratade. Vaknade till av att någon frågade mig om fortsättningen. Låtsades att jag bara haft en tankepaus. Lång visserligen. Tror inte alls att någon märkte något...

  SvaraRadera
 6. Men vad sa frun? Är hon förstående eller måste du nu visa dig från din bästa sida i tre månader framåt (om du inte kan lura henne att dumma ut sig på samma sätt däremellan förstås)?

  SvaraRadera
 7. Håller med Sus, du jobbar för mycket och super för lite. Hade du supit varje dag och sen jobbat bara en dag, det hade ju inte heller varit bra...lagom är bäste dräng?

  SvaraRadera