2010-03-31

Big Belly, Big Ben and Little Butt

Vi har varit i London. Ingen särskild orsak, det var väl mest bara för att fru Witsman var där förra året på businessresa och fick för sig att det kunde vara trevligt att köpa påskägg med barnen där. Eller så....


Ja, här ser ni således Big Belly, Big Ben and Little butt


Vi berättade för lill-Vivan om Kate och hennes glamorösa modellkokainliv. Lill-Vivan blev jätteimpad.


Jo, då. Bron står kvar. Min favosymbol för London.


Den stora behållningen för ungdomarna var telefonkioskerna. Dom tyckte det var fantastiska lekbås. Att det fanns tonvis med porrreklam på väggen i alla kiosker bekom dem inte alls.


Den andra stora behållningen (ännu mer otippat) var tv-skärmarna på hotellet med reklam för diverse hotellrelaterade aktiviteter. Barnen satte sig mitt på golvet i hotellgästtrafiken.


Ville också visa att det finns blåa bilar i London.

Min höjdpunkt på alla våra statsresor genom åren har varit joggingturen jag brukar ta varje morgon. Så också denna gången. Det är en helt otrolig upplevelse att i joggingtakt uppleva en uppvaknande stad. Klockan 06.00 finns inga turister på gatorna, bara de morgonpigga pendlarna, mjölkbilen, renhållningsarbetarna och tidningsbärarna. Och mina egna funderingar och reflektioner. Fantastiskt.
...

10 kommentarer:

 1. Var det någon "time-out" under resan? Någon åtta-minuters? ;D Jag känner igen det med att jogga ett främmande ställe tidigt på morgonen, det är som att man ser allt med andra ögon.

  SvaraRadera
 2. Sv: Hahaha! så du såg länken nu!

  SvaraRadera
 3. Jag funtar på att ta med joggisarna till Grekland...
  Eller springa barfota på stranden.
  Eller bara ligga kanske..?

  SvaraRadera
 4. Jisses så hurtigt..!
  Härliga bilder, blir ressugen själv! Kanske något mindre dimmigt och aningen varmare då kanske... =)

  SvaraRadera
 5. EM: Japp Några åttaminuters reseguidessessioner på hotelltoan. Kollar på din dotter på TV4. Gick bra. Hon är stor nu.

  Sus: Jag har joggat på de många grekiska öar. Men bara på vägar. Legat på stranden. Barfota.

  SvaraRadera
 6. Annika: Ressugen. Du som varit i Skåne och Norge...

  SvaraRadera
 7. synd att jag inte tycker om att jogga....gå fort som fasen det kan jag,men jogga...nope..men får ge mig på´t igen...kanske blir bättre :-)härligt ändå med er resa...bara så där :-)

  SvaraRadera
 8. Bittan: Men det går ju lika bra att gå fort som fasen genom stan på morgonen.

  SvaraRadera
 9. jaaa men man ser väldigt rolig ut när man går fort säger sönerna...hmmm skiter i det och går fort i nästa stad jag kommer till :-)vill också se en stad vakna upp i morgonsolen

  SvaraRadera
 10. ÅÅÅÅ jag ska också åka dit, i maj. Fast det är ju förjävligt att de bytt ut telefokioskerna till såna moderniteter. Jag vil ha de gamla röda kvar.

  SvaraRadera