2010-04-11

Fuktskadade funderingar

Det här har varit en väldigt bra dag, men ändå en sån som jag inte kommer att minnas om några veckor. Vi har haft hemmet som bas och kört små ärenden, påtat lite i trädgården, cyklat iväg ett barn till kompis, köpt jord&gödsel, handlat, ätit korvasnören, cyklat och hämtat barn från kompis, gödslat lagerbladshäcken. Fru Witsman har också hunnit läsa 60 sidor Userability. Hon kör en kurs på IT-universitetet i København vid sidan om jobbet för att förkovra sig.

Nu ligger barnen och leker i badkaret. Dom älskar det. Jag gillar inte att vara där. Jag är rätt avert mot fukt. Tycker inte det känns så avslappnat att andas och det blir liksom fuktigt in under kläderna. Och sen tycker ju ungar att det är väldigt roligt att skvätta på fukträdda fädrar. Och sen har vi det där med att man ska schamponera in dom. Det är en kamp varje gång. Måste verkligen barn tvätta håret? Räcker det inte bara med vatten? Det tycker i alla fall jag. Men inte fru Witsman. Och fast hon läst 60 sidor användarvänlighet avspeglar det sig inte när hon svarar på mitt förslag om schampoo-fri barntvagning.

Morgan var här igår. Med fru och barn. Vän från gymnasietiden. Vi pratade åldersnoja inför 40-årsdagarna. Han sade en vettig grej kring detta. Han påstod att han inte alls hade noja. Det enda han möjligen saknar i sitt liv är passion för något. Förr i tiden hade han passion för karate. Idag har han valt bort den passionen till förmån för familjelivet. Smart val. Men avsaknad av passion. Och jag gick igång på det där. Det är ju så för mig också.

Aj då, där kom signalen i form av ett användarvänligt rop på hjälp. Det blir jag som får tvätta barnens hår. Fru Witsman kan inte riktigt böja sig längre.

...

3 kommentarer:

 1. En del män köper en MC eller speciell bil när de är runt 40, kanske passion då? Bara man inte får passion för en annan kvinna, det är dumt när man redan har en.

  SvaraRadera
 2. Va härligt att höra med en 100% hanzare! Trevligt att hitta den här bloggen också :)

  SvaraRadera
 3. EM: Nej inte särskilt smart att bli passionerad i en annan kvinna. Hellre då en bil eller en sport eller bloggen...
  Anna-Lill: Välkommen hit!

  SvaraRadera