2010-04-30

Några strötankar a lá Witsman

Nej, jag fattar heller inte vad Twitter är. Men mig bör man kanske inte använda som en representativ källa för att förstå utveckling av nya sätt att kommunicera. Jag var ju länge skeptisk till hela internetgrejen. Och memo tyckte jag var lite onödigt. Memo var en föregångare till mail. Tror det var Volvo som byggde det som ett sätt att kommunicera internt. Vad ska vi med det till. Det är väl fan bara att lyfta luren.

Hur gammal är du William? Jo, när jag började i försäkringsbranschen fanns det nästan inga persondatorer. Jag och elva andra kollegor delade på två datorer. En sen kväll när jag jobbade över hittade jag en hemsida med pornografiskt innehåll. Då började jag förstå lite storheten med nätet. För nakna tjejer har jag alltid förstått mig på. Men det finns ju inga lättklädda kvinnor på Twitter vad jag vet. Bara ord. Få ord. Som dom där japanska dikterna som jag aldrig brukar fatta. Och dom där lekarna med att beskriva en bok på några få meningar. Vad är meningen med det?

När man är fyrtio år har man möjligheten att bygga upp i varje fall två karriärer till. Jag har bestämt mig för att mina två karriärer är 1. Programledare för intervjuprogram på TV, typ Skavlan, fast bättre förståss. 2. Hotellinnehavare. Ett litet hotell, gärna på en mindre skidort. Familjeföretag med mycket Glüwein i kranarna. Vilka två karriärer har ni på er lista?

Vi var och åt hos Goliat med familj i onsdags. Hans fru berättade att dom ska åka till Barcelona med Goliats företag. Topp 100 cheferna har blivit bjudna dit med respektive. Fru Witsman tyckte att mitt företag gott kunde göra detsamma. Jag sade att jag minsann också är bland topp 100 cheferna på mitt företag. Same same. But different. På mitt företag är vi en 3.000 medarbetare. Goliat är uppskattningsvis topp 40 i ett företag med 120.000 medarbetare. Och det värsta av allt är att han har hunnit med sina tre karriärer. Han har varit kock och militär och nu toppchef i ett av nordens största företag. Som jag bladdrar på om den där Goliat. Nästan som om man var lite kär i honom. Så är det inte. Men han är en väldigt speciell person, och jag faschineras av speciella personer. Sådana som jag ska träffa imorgon kväll...
...

10 kommentarer:

 1. 1. Assistent åt Maria Montazami, ev bli adopterad av henne.
  2. Sjungerska, i Las Vegas. Eller jag kan tänka mig i något mindre sammanhang också, typ Eurovision.

  SvaraRadera
 2. Inga små krav du har på dig själv. Om jag klarar av att gå till jobbet på förskolan och får några teckningsuppdrag ibland och familjen mår bra, så är jag nöjd med mitt liv.

  Jag vet inte vilken dag det är du fyller, men STORT GRATTIS på födelsedagen i alla fall.:)

  SvaraRadera
 3. Och här kommer ett jättegrattis från mig med. Välkommen över till den andra sidan!

  SvaraRadera
 4. Hoppas det blir en riktigt kuuul kväll i kväll nu ;-)...

  SvaraRadera
 5. All love to ya' William - tack för en toppenkväll!
  Får man se en bild med tröjorna på sen så är min lycka gjord...

  Puss å kram

  SvaraRadera
 6. Tack för ikväll!! Så himla kul att träffa dig..! Hoppas du är nöjd med kvällen. =) Kramar /Musikalaren

  SvaraRadera
 7. Jag fnissar fortfarande ;0)!

  SvaraRadera
 8. Tja, jag ska bli Shrink inom den fria psykbranschen. Du vet, bjuda på pillercoktails som får omgivningen att flyga och därefter ska jag väl satsa på att ta in på vilohem eller nåt. Kan ju alltid skriva en och annan haiku på min cellphone ;)

  SvaraRadera
 9. Hosanna: Det var ambitiösa mål ;)
  Sus: Jag fnissar jämt
  Annika: Tack själv. Jag är nöjd och tyckte det var superkul att lära känna dig lite
  Kattis: Jag hade lite hoppats du ville se en bild med tröjorna av... Tack så jättemycket för dom, jag blev attans glad!
  Bittan: Tack. Det kan du slå dig i backen på att vi hade.
  Fredrik: Tänk så snabbt det är över när man har kul. Det var en extra bonus att få säga hej till Marit.
  Mona: Tusen tack. Trist att läsa om ditt bloggstopp.
  Gun: Tack. Det är på onsdag
  Sus: Även om du inte slår i Vegas, kommer du alltid slå i mitt hjärta...

  SvaraRadera