2010-04-01

Så fick jag Egoinas mamma på fall

Jag är väldigt, väldigt envis. Och så har jag läst alla Gulligs spionböcker. Alltså när jag bestämmer mig för något, ja då ska det bara levereras. Jag ger aldrig upp. Precis som Hamilton.

Några av er minns kanske när jag bestämde mig för att jag skulle få Egoinas mamma att länka till mig. Hon hade mycket kategoriskt bloggat om att om någon bönar och ber om en länkning hos henne, så kommer det under inga omständigheter bli någon länkning. Och då bestämde jag mig för att fixa en länkning. Läs mer här.

Det var dock ingen lätt uppgift jag tagit på mig. Egoinas mamma är principfast som vore hon ansvarig för Sovjetunionens femårsplan.

Jag bestämde mig att göra en Hamiltondegenerering. Hamilton fick i Fiendens fiende i uppdrag att åka till Moskva för att likvidera spionen Sandström. Problemet var att KGB punktmarkerade honom. Hamilton lyckades lura KGB genom att låtsat att han sakta men säkert tappade sin superform. Han joggade mer och mer långsamt för varje gång han var ute och sprang. Han festade varje kväll och blev mer och mer odisciplinerad på sitt jobb på svenska ambassaden. Till sist släppte KGB punktmarkeringen på honom. De trodde att han blivit ofarlig. En lallande ambassadidiot. Då slog han till med full kraft. Likviderade Sandström och åkte hem till Sverige med ännu ett uppdrag utfört.

Jag planerade likaså mitt uppdrag minutiöst. Jag har varje dag sedan day zero nästan omärkbart minskat kvaliteten på mina inlägg. Jag har också sakta men säkert dragit ner på frekvensen. Allt för att Egoinas mamma skulle sänka garden. Det har tagit tid. Men i förra veckan åkte jag helt enligt planerna för uppdraget till MI5 i London. Bara sekunder innan flyget taxade ut från Kastrup slog jag till. Egoinas mamma trodde så klart på denna tidpunkt att jag förvandlats till en lallande bloggamatör, helt ofarlig för henne. Pang sade det och så fick jag två länkningar.


Med succe i blicken kunde jag vända hem till Sverige igen. Uppdrag utfört. För Rikets säkerhet. För allas bästa. Tack alla ni som varit med och trott på min skicklighet. Jag hade aldrig för avsikt att svika er.

Bildtext: Spionspecialist Witsman lyckas med skickligt skådespel få alla inklusive Egoinas mamma tro att han är en degenererad bloggare och oduglig försäkringstjänsteman. Det är i princip omöjligt att räkna ut att bakom dessa halvcirklar, där finns en skicklig yrkesman.


Bildtext: Utan Witsmans skickliga assisten Lill-Vivan hade uppdraget aldrig lyckats. Här ses hon i full färd med att gå totalt under cover.
...

2 kommentarer:

  1. Gratulerar till att ha lyckats med det näst intill omöjliga uppdraget. ;)

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Ja, helt otroligt vad duktig du har manipulerat mig och vilket arbete du har lagt ner! Jag känner mig hedrad, det betyder visst mer för dig än jag någonsin kunnat ana. ;D

    SvaraRadera