2010-04-05

Ska jag pilla eller dra idag?

Under min tidiga morgonjogg strax efter både gryning och gryningsregn blev jag mer och mer övertygad att just daggmaskar inte är alls bra som belysande exempel på "survival of the brightest".

Jag sicksackade under hela löpturen mellan dessa små kryp som låg huller om buller på asfalten, men dödade ändå uppskattningsvis 100-200 av dem.

Asfalt har ju funnit rätt länge nu. Borde inte evolutionen fixat till så att daggmaskarna fattar att dom inte bör ligga och drälla på vägbanor och cyckelstigar. Hur svårt kan det vara:

"Ah, vad mysigt det verkar vara där ute på det hårda underlaget. Jag känner en sådan inre längtan att ringla dit! Vänta nu, det var något mamma och pappa varnade mig för innan dom blev krossade av en joggingsko. Nej, jag minns bara inte. Jag ringlar ut och funderar..."

Nej, här har evolutionen, istället för det självklara att få bort maskarna från vägarna, valt att ge dom dubbla könsorgan. Så dom har dubbel så stor chans att föröka sig. Och då gör det ju inte att dom är dumma i huvudet och blir överkörda i stora massor.

Hur skulle ni helst vilja ha det? Jävligt intelligenta med snopp/snippa eller dumma i huvudet med dubbel uppsättning könsorgan? Rösta till höger.
...

7 kommentarer:

 1. Aslätt fråga, intelligent med snopp så klart.

  SvaraRadera
 2. intelligent med snippa. utan att tveka. :-)

  SvaraRadera
 3. Några speciella orsaker att det är så självklart Snokis och Alexandra???

  SvaraRadera
 4. Hmmm... intelligenta maskar. Intressant ämne, möjligen en anings mindre intelligent fråga? För vem i h* vill vara mask?!

  SvaraRadera
 5. Krönikören: Nej ingen varken vill va eller ha mask

  SvaraRadera
 6. Ha ha! Fint inlägg med knorr!

  Jag höll på att köra över en liten katt idag, hade kört 15 trygga mil och när jag var nästan hemma på lilla vägen ser jag en katt som sitter i vägkanten på vänster sida. Jag bromsar lite och tänker där sitter det en söt liten katt. När jag är nästan framme tar katten ett jättehopp ut på vägen och studsar vidare rakt framför bilen så jag ställer mig på bromsen och lyckas undgå denna självmordskatt.

  Antingen var den dum och då borde den sållas bort för evolutionens skull? Eller så var den smart men deprimerad och tyckte att den valt bästa sättet att ända sitt liv. Och då var det ju bra att den inte dog. Fast nån borde hjälpa den med prozac så den blir glad och reproducerar sig?

  Som svar på frågan, jag är trött på att var intelligent, dumma har det mycket bättre tror jag, lugnt och skönt och inget att oroa sig för, och att var dubbelkönad måste ju vara perfekt?

  SvaraRadera
 7. Tack Godiva för katthistoria. Jag tror också den var lite ledsen. Räcker kanske med terapi. Jag tror det bästa är att vara lagom smart. Precis som jag. Lagom smart och dubbelkönad.

  SvaraRadera