2010-05-15

Blogg-Emma finns bara i fantasin

Jag känner för att berätta en hemlighet för er. Några av er har kanske förstått detta för länge sedan. Om någon frågade mig skulle jag nog förneka det. Men jag skulle väldigt gärna vilja vara en framgångsrik bloggare.

Jag är dock ytterst nöjd här och nu att vara en marginalbloggre. Fördelarna är många. Jag har fått ett fantastiskt socialt nätverk genom er som kommenterar här och genom de bloggar jag själv kommenterar på. Det är värt väldigt mycket för mig. Jag blir så otroligt glad och bekräftad när ni kommenterar det jag skriver om. Som marginalbloggare känner jag inte så mycket negativ press att leverera kvalitet och kvantitet. Jag skriver det som bubblar upp i mitt huvud. Ibland bara för mig själv, ibland för jag tror några ska gilla det. Jag har blivit rik på min marginalblogg. Den har gett mig en tillfredsställelse i mitt kreativa behov som jag inte kan få ut på mitt arbete. Ja, ni gör mig rika. Jag och ni.

Men i min fantasi har jag en framgångsrik blogg som ligger på tio i topp och omtalas i tidningen, och jag får soffplats i morgon-TV och alla är nyfikna på mig och fåglarna kvittrar när jag går förbi. Jag har en plats i det offentliga Sverige. Jag får en plats i historieskrivningen. Jag är älskad och respekterad och omtalad av alla.

Ja, jag skulle vilja vara en framgångsrik bloggare. Men bara i fantasin. I verkligheten finns det inte plats för denna person. Men i fantasin där har jag massor av plats kvar att lägga in denna fantastiska skribent. Där får han ligga och sprida glädje...
...

6 kommentarer:

 1. Vet du. Jag tror ändå inte att du skulle vilja det, när du väl får uppleva det. Jag kan få såna där "känningar" ibland, men tack och lov så händer det sällan. För med kommer avundsjukan och alla jävla dårar.

  Nä, vi är bra som vi är vi.

  SvaraRadera
 2. Ja Mona, vi är bra som vi är. Du i bloggljuset och jag i marginalen :)

  SvaraRadera
 3. Dessutom måste du göra typ 6 inlägg per dag. Och plantera in silikon lite överallt. Och börja vara elak. Snälla människor kommer till himlen du vet..

  SvaraRadera
 4. Nämen vänta lite här nu va, vadå jag i bloggljuset?! Här är det fan inget jälva ljus nånstans. Jag sitter möjligen längst fram i marginalen, men mer än så är det inte.

  Och kloka Sus har så rätt.

  SvaraRadera
 5. Sus: Jag har ju lite problem att vara elak. Silikon är jag kraftigt emot. Hela idén. Har inget emot de som är för det dock. Himlen finns i oss enligt dom böckerna jag läser nu. I alla elaka och oelaka. Sex gillar jag, men att leverera sex sex gånger om dagen klarar jag inte.

  Mona: Vill du se det så, då är det så. Du är längst fram i marginalen och jag längst ut i marginalen. Men jag är en väldigt attraktiv marginell företeelse för de som gillar min marginal. Kloka Sus brukar ha rätt eller fel för det mesta... Och jag är för det mesta osammanhängande så här dags.

  SvaraRadera
 6. Jag är jag också väldigt nöjd med bloggandet som det är nu. Det är ju mer arbetslivet jag inte är nöjd med, och därför kan jag ibland känna att det skulle vara väldigt skönt att kunna försörja mig på bloggen.

  SvaraRadera