2010-05-30

Skål kruka!

Så här har det sett ut i vårt kök i lång tid. I Fru Witsmans familj finns en gammal husmorstradition att när blommor börjar se lite hängiga ut, ja då ska man sätta dom i blöt, och genast blommar dom upp igen. Bilden föreställer således två föredetta vissnande krukväxter nedsänkta i ett soppskålsvattenbad.

Där har dom stått och dragit tills sig väta under relativt lång tid. Eller snarare under en väldigt lång tid. Dom har stått där så länge att vatten i soppskålarna helt har sinat.

Ni vet ju att det är så att i långvariga förhållande kan man reta sig på några saker hos sin partner. Ibland helt oviktiga saker. Som kvarglömda blommor i soppskålar på diskbänkar. Till exempel diskbänkar jag dagligen behöver till matlagning och andra adekvata köksgöromål.

Men med min storsinthet i bagaget har jag valt att med gott mod och i tysthet avvänta att fru Witsman någon gång under året väljer att ställa tillbaks blommorna i det fönster de stod i före vätandet. Jag avväntar speciellt att fru Witsman ska hitta lappen jag lagt under en av soppskålarna...


PS: Ja, jag vet att jag också skulle kunnat ställt tillbaks blommorna, och att jag givetvis borde göra det hellre än att reta mig. Men det hade inte varit lika roligt och jag vet ärligt talat inte riktigt var dom ska stå. Jag har krukväxtamnesi.

...

7 kommentarer:

 1. Hahaha! Men om detta är det värsta, så har du det rätt bra ändå. ;)
  Sv: MINA ben och de ser inte ALLS konstiga ut, eller tycker du? :D God morgon!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Em!
  Tänk på Mumannen, den pedanten, som lever ihop med en sån slarva som jag.

  Sv: Tack! Såklart du gillade sexscenen! ;)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar att skriva den där typen av lappar.
  Men Fredde uppskattar dem inte riktigt...

  SvaraRadera
 4. Hahahahaha, ni är för roliga:)
  Igenkänningskomik kallas det för va? :)

  SvaraRadera
 5. ha ha ha, helt rätt. Och det är ju ändå hon som ställt dem där så...och roliga lappar är aldrig fel :D

  SvaraRadera
 6. Men kära make är det nu så smart att använda min iPhone till att se på din blogg i nu och nä så det första jag ser är detta meddelande. Och ja detta är det värsta han behöver leva med, att jag räddar blommor lite då och då. Du har det för bra älskling. Hmmm jag kanske ska bli lite mer crazy, lämna mina strumpor lite varstans och hoppas på att de själva hittar tvättkorgen, något som jag sett... förlåt hört andra gör. Puss Fru Witsman

  SvaraRadera
 7. Hahahaha! Heja fru Witsman!:D

  SvaraRadera