2010-08-03

Här i livets gryningskorridor

JAAAAAAAAAAAA!

Jag hann bli färdig med min sång till min ofödda dotter innan hon ploppade. Men det är nog på håret...

10 kommentarer:

 1. Vad fint! Så snart kommer hon, ert lilla mirakel.:)

  SvaraRadera
 2. Har Du gjort låten? En fin och bra låt:)!.

  Sv: Ja, det känner jag igen. Jag var mest nojig i början av graviditeten då jag ska ha mitt fjärde barn. Kände lite oro då jag har fött tre friska barn innan, varför skulle jag kunna få ett barn till som var friskt kände jag. Men barnmorskan lugna mig snabbt med att fel upptäcks lättare än vad man tror.
  Nu är jag lugn som en filbunke:). Men jag tror det är värre för min pojkvän. Han kan inte känna det som jag känner under graviditeten, min smärta, rörelserna inne i magen och så kan han ju inte föda för mig. Utan han kan bara stå bredvid. Pappan tror jag har svårare att anpassa sig. Det är något som vi förbereder oss på hela graviditets-tiden. Men det blir ju inte samma sak för pappan.
  För pappan börjar allt efter födseln, då börjar hans förberedelse. Jag kan inte hjälpa det men jag tycker synd om många pappor, speciellt dom som väntar sitt första barn, för dom kan inte förbereda sig på samma sätt som oss. Därför tror jag många pappor känner sig vilsna och inte vet hur dom ska bete sig. Och då blir det nog lätt att många tjejer blir griniga och tycker att pappan inte gör något eller gör det på fel sätt. Men jag tror många pappor behöver hjälp med att komma in i pappa-rollen mer än vad mamman behöver hjälp.
  Detta har jag egen erfarenhet av. Kompisar till mig har betett sig illa mot sina killar. Har fått höra det tjötet om att dom aldrig hjälper till. Nu finns det ju dom som inte vill tyvärr, men det finns även dom som verkligen vill men inte vet hur.

  När man väntar barn är känslorna många, speciellt för mamman då hon har sina hormoner. Men det känner ju självklart pappan av också. Oftast är det väldigt svårt ibland att förstå sig på sina känslor, då dom kan vara väldigt många.

  Blev ett väldigt långt inlägg här upptäckte jag. Hoppas du orkar läsa:).

  Lycka till med den lilla när den kommer:)

  SvaraRadera
 3. Marina: Det är lite svårare som pappa, just för att det är så abstrakt ända tills barnet är fött. Fast det är tredje gången för oss kan jag inte helt förstå det på något sätt. Men denna gången kommer det bli lättare att komma in i rollen tror jag. Det känns mer tryggt för jag vet vad som väntar. Jag tror också min fru och för mig att hantera alla känslor som beror på hormoner. Vi är mer avslappnade med det.

  Gun: Ja, hon kommer snart. Jag lovar att meddela så snart jag får tid till det...

  SvaraRadera
 4. Kan tyvärr inte se videon?

  SvaraRadera
 5. vilken härlig låt, kan förstå att längtan är redan stor!!

  SvaraRadera
 6. Fin låt:) Saknar er allihop och är övertygad om att jag kommer längta tillbaks till Ella eller Emma också när den dagen kommer.

  SvaraRadera
 7. Synd Emma-lou, du missar århundradets baby-hit...

  Esmeralda: Tack!

  Fredrik: Tack. Och tack detsamma

  SvaraRadera
 8. Jag har en award till dig om du vill ha den.

  http://www.sjubarnsmamma.com/2010/08/annu-en-award-d.html

  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 9. Alltså. Jag är fruktansvärt kär i dig nu. Väldigt opassande. Men fantastisk låt!

  SvaraRadera
 10. Tack Smulan. Svar på din blogg.
  Lina: Jag blev lite kär i din kommentar

  SvaraRadera