2011-02-01

Sexa med bellman

I vilken ålder bör man börja berätta för barnen om det där med sex och samlevnad. Jag är trots allt över 40 så när 8-åringen idag frågade bestämde jag mig att det var tid.

Lill-ville hade med sig en bellman-historia från skolan som han tyckte var väldigt kul:

Bellman kom hem till sin fru och frågade om dom inte kunde leka en lek. Det ville frugan och då instruerade bellman henne. När jag säger kommando 1 då ska du gå in i sovrummet. När jag säger kommando två då ska du ta av dig alla kläderna och när jag till sist säger kommando 3 då sexar vi. Så ropade bellman kommando 1 och frun gick in i sängkammaren. Han ropade kommando 2 och frun klädde av sig. Han ropade kommando 3 och dom började sexa. Plötsligt ropade frun; kommando 4. Bellman frågade förvånat vad det betydde. Frun ropade då; mera slang, mera slang!

Jag och fru witsman skrattade till som vi alltid gör när barnen berättar
historier. Efter en stund frågade lill-ville: pappa vad betyder sexa? Och
vad menas med slang?

Så jag berättade att tjejer och killar som gillar varandra pussas och kramas och håller om varandra och så kan ibland killen stoppa in snoppen i tjejens snippa för det är skönt och när man gör det så kan tjejen bli med barn. Men att man måste var 18 år innan man gör sånt (ja, jag vet att det är 15 i vanliga fall, men inte för våra barn).

Lill-Ville sade jaha, och tänkte efter en stund innan han konstaterade:

-Blä, då har ju du och mamma gjort det.

-Ja, svarade jag, men bara tre gånger.

2 kommentarer:

  1. Hahaha, men att ni lyckats hålla er från att prata om det där så länge. Krullet vet redan hur det där går till...ja typ alltså:)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att man ska prata med barnen helt öppet om sånt från att dom är små. Alltså, inte öppet som i "jo förstår du, jag och mamma brukar ligga med varann ca två gånger i veckan. Och ibland händer det att jag tar henne bakifrån. Och en gång...". Inte så. Utan mer som nåt helt naturligt, först snoppen i snippan, spermier och ägg = barn. Och sen när dom blir större får man väl känna efter vad som är en lagom nivå. Det kan ju vara bra för dom att veta att vissa gör det utan fortplantningssyfte också, även deras föräldrar :)

    SvaraRadera