2011-04-24

En sån semester till och vi är förlorade

Snart, snart är påsksemestern äntligen slut och jag kan vila upp mig på jobbet igen. Det har varit en riktig Pyrrhussemester.

Fem timmars flyg hemmifrån går jag runt mitt i natten i ett varmfuktigt hotell och försöker trösta en skrikande bebis som har spytt upp allt maginnehåll och nu längtar efter mammas bröst. Denna mamma ligger i sovrumen helt urlakad efter att kastat upp ett antal gånger. Hon har rätt bestämt sagt att hon under inga omständigheter kan amma just nu.

Jag ser på medan Lill-Ville halvspringer mot toaletten för att sälla sig till skaran magsjuka-mitt-i-natten-långt-långt-hemmifrån.

Jag har ingen att ringa till om jag också blir sjuk här i natt. Om minstingen blir så dålig att hon måste till sjukhus är det fem timmar flyg till ett sjukhus vi har förtroende för...

Så här var det på semestern. Och ovanstående exempel hamnar nätt och jämt på topp tre på Vedervärdiga semesterdaglistan 2011.

7 kommentarer:

 1. Stackars stackars er! Då är det skönt att komma hem.

  SvaraRadera
 2. verkligen skönt att komma hem... och skönt börja jobba

  SvaraRadera
 3. Smit över till Köpenhamn vettja! vi är ju här nu :)

  (fast jag tycker väldigt synd om dig och din familj nu :(

  SvaraRadera
 4. Jag har sett att ni är på Andra sidan. Det hade varit behövligt med ett par öl och några tröstande klappar på huvudet. Men idag har vi bjudit hem släkten för att visa upp för dem vad som är kvar av oss efter semestern...

  SvaraRadera
 5. Usch då, det lät inte alls som någon vidare semester.. Tråkigt att det blev så, men desto skönare kan jag tänka mig, att komma hem igen.

  SvaraRadera
 6. Stackars er, fy fasiken va tråkigt:)

  SvaraRadera
 7. Pyrrhussemester. Underbart ord. Låter hemskt... Skönt att det är över!

  SvaraRadera