2011-04-13

Som sagt, mandel är kärnan i en nöt

Jag bränner min egen mandel.

Jag köper sötmandel i den lokala ICA-affären , ni vet sådan där helt rå mandel som man använder till bakning och sånt.

Sen häller jag ut påsen i ett upphettat stekjärn. Inget fett. Jag rör runt i det hela tiden. Kanske i fem till sju minuter. Sen knäpper det till lite i några av mandlarna. Då är det färdigt. Av järnen. Nu är det dags att mortla salt tillsammans med chilikrydda i mixen 75%-25% till saltets fördel. Det ska finfördelas så det nästan är tunt som damm.

Jag häller över saltet och rör runt en stund.

Nu väntar jag till mandlarna har svalnat, och sen äter jag upp dom.

Jag bränner inte mandlar för att tjäna pengar. Man kan väl spara ca en tia per portion att göra det själv mot att köpa färdigrostade. Så nej, jag bränner inte mandlar för att tjäna pengar.

Jag bränner mandlar för att jag är man. En manlig nörd. en manlig mandelnörd

2 kommentarer:

  1. förbannat nu blev jag sugen på brända mandlar..möööms så gott det här lät. ska absolut provas..

    SvaraRadera
  2. Djäkulen vad gott det där låter...

    SvaraRadera