2009-08-11

Williams Nördey International Dictionarey

Efter att jag hela natten drömt om Mogis fantastiska videoblogg har jag bestämt mig för att presentera Williams alldeles egna ordlista. Tyvärr har jag inte en väl tilltagen garderob att spela in en video i så ni får hålla tillgodo med den skrivna formen.
Willey
Då skulle man kunna säg att det är någonting väldig slappt hängande liksom, det är willey, det är liksom, det är mossigt, det är lite så där middle aged swedish beaurocrat hanging out in the afternoon, han är så väldigt willey alltså, men en modernisering av det uttrycket, det är väldigt jag. Jag är väldigt willey. Man har koll att man har något på sig och har en garderob att komma ut ur och man har inte mycket show i sitt sovrum, då är man willey.


Fräsey
När den medelålders willey mannen för en gångs skull kommer ut på krogen då blir han fräsey liksom, han får frispel och han tror han är charmig och han vill dansa med alla unga bloggerskor, så där liksom. Så har vi roten ur fräsey som är fräs. Man kan säga "oj vad han har fräs" eller liksom använda den längre beteckningen "jisses vad den mannen har ståfralla".


Nördey
Om man har storhetsvansinne och typ gör en ogenomtänkt pinsam ordlista när man går i andra årskursen på gymnasiet då är man mogey, men om man gör det när man mer än dubbelt så långt framme i livet då är man nördey, man gör en nördey thing right, det är ett willey ord. nördey...


Schnerty
Som åldersdigen gubbe tycker man liksom att unga människor är schnerty, dom borde liksom fräsa ut, dom är omogna och egocentriska och som avslutar alla ord med -ey. Dom är schnerty youngsters liksom. När dom gamla översittargubbarna tilltalar en ung flicka av detta slaget säger han; "hör du lilla schnertan, ta och skaffa dig lite skinn på näsan..."


Overey
Dagens ungdom tycker att alla över 30 beter sig så där overey liksom, är missanpassade, som bara talar bara en massa trist dynga och inte kan hålla luften ur någon ände. Dom är så himla overey liksom. Om man kommer till USA och vill tala international säger man att "they are total loosers, their life is totalley overey...


Andra Schnerty words about Mogey international Renee Smedhult, bloggtipsarna ,Spare parts, bloggkommentatorerna, schulmania, Julia Skott och capisce Sydsvenskan DN Expressen

6 kommentarer:

 1. sv: haha, men käft! jag hatar det där jävla ordet!!!!! :D

  SvaraRadera
 2. Det här var så djävla kul, jag garvade läppen av mig. Du har verkligen fräs:)

  SvaraRadera
 3. Det var tur att du inte hade någon stor garderob, nu kunde jag koncentrera mig på att läsa din ordlista!

  SvaraRadera
 4. Renée: he, he
  Fredrik: tack och sorry about the lepp
  Yvonees bärbara blogg: Så bra!

  SvaraRadera
 5. Videoinlägget om hennes ordlista är rätt komiskt. Men när Li Åwall kritiserar och dumförklarar Mogi gör mig pisst. En inlägg om de kommer dyka upp i bloggen inom kort!

  SvaraRadera
 6. Hahah!!!
  Jag har oxå bloggat om Mogis videoinlägg.
  Ditt var ju mycket roligare :)
  Men det är väl för att jag är så nördey.
  Ha en bra dag//Hanna

  SvaraRadera