2009-09-04

Nio år

Imorgon firar vi nioårig bröllopsdag. Det kommer bli mysigt. Men nu ikväll är jag tvungen att dricka en grogg för att döva smärtan av att så många år passerat på så kort tid.

Nio år. Två världskrig hade hunnit skjutas in inom vårt äktenskap. Man hade kunnat sätta trädplantor, låta dom växa och fälla dom till virke på den tiden. Man kunde få en normalbegåvad person genom grundskolan. Man hade kunnat expandera en korvmoj till ett multinationellt företag. Ja ni fattar.

Nu står vi här med med några rätt tuffa småbarnsår bakom oss, en tid där vi inte riktigt orkade odla vår kärlek. Där vardagens barnfokus fick oss att glömma bort att bry oss om varandra.

Men nu har barnen blivit mer och mer självständiga och vi har båda medvetet arbetat på att se varandra i vardagen. Bry oss om varandra. Bekräfta varandra.

Nu har vi det riktigt bra tillsammans igen, och ibland känner jag mig till och med lite fnittrigt nykär. När hon skrattar åt mig på sitt spontana, hjärtliga sätt. Som om hon tycker jag är den roligaste i hela världen.

Jag längtar efter henne nu. Hon är i Köpenhamn, på möhippa. Jag vill att hon är här nu. Håller om mig...

Fy fan vad jag älskar den tjejen...


...

10 kommentarer:

 1. Härligt att ni efter så många år fortfarande kan va nykära.
  Jag kom precis hem från en god vän. En gift sådan, också med två ungar. De har numera ett öppet förhållande berättade han. Och han ville tydligen bjuda på mer än middag ikväll... Tack för maten, men nejtack.

  SvaraRadera
 2. Herrejesus. Tänk om jag kunde få maken att skriva något sådant. Bara en gång.

  Talk about kärleksförklaring!

  SvaraRadera
 3. Vi har också bröllopsdag.
  Firar elva år som gifta, sexton som par.
  Upp och ner har det varit.
  Men nu är vi kärare än någonisn.
  Länge leve kärleken!

  Hoppas ni får en toppendag!
  Kram Ting

  SvaraRadera
 4. Härligt!
  Och vilka går inte igenom världskrig liksom?
  Kärleken ska beprövas så vi vet att den är på riktigt.

  SvaraRadera
 5. Vilken fin kärleksförklaring. Vi har varit tillsammans i 27 år och gifta i 20 och firade det i New York i somras. Alla förhållanden går ju upp och ner men det är helt klart värt att kämpa.

  SvaraRadera
 6. vilken otroligt underbar kärleksförklaring. hoppas ni får många underbara år tillsammans. ha en bra helg!

  SvaraRadera
 7. Grattis på bröllopsdagen! :)
  Kram Nina! (kände mig lite gammal när jag läste om hela nio år som gifta... vi firar tio snart, och har varit ett par i... 23 år.. eh.. TJUGOTRE ÅR!!!)

  SvaraRadera
 8. Fan vilken fint inlägg,.. jag blir helt.. ahh... (tappar andan)...

  SvaraRadera