2009-12-19

Go get him Tiger

...
Jag observerar här sorgliga men mänskliga fenomen som kan heta mobbning eller utstötning eller grupptryck.

För inte så länge sedan var han en av världens mest aktade kändisar. Av någon anledning har han haft affärer med andra kvinnor än den han gett löfte om evig trohet till. Idag blir han bespottad och utfrusen. Tappar vänner, fans och sponsorer.

Alltså hallå! Han har ju inte startat ett nytt världskrig!

Han har gjort något som lågt räknat en tredjedel av alla kändisar gör. För kändisar blir ju frestade hela tiden. Erbjudande haglar över dom som mobilabbonemangreklam och då är det så klart ett antal som åker dit. Dom flesta kändisar har ett överdimensionerat bekräftelsebehov. Så dom flesta kändisar har troligen sämre karaktär att låta bli än medelsvensson. Alltså är det rätt troligt att en stor andel av kändisarna vänsterprasslar både till höger och vänster.

Så vi kan väl då konstatera att det finns en hel del människor just nu som är väldigt rädda för sitt varumärke. Och en hel del älskare/älskarinnor som kan sätt in lite mer press än vanligt på fina gåvor för att inte gå offentligt.

Och trots att det är så vanligt så i detta fallet går vi, media, sponsorer, vänner och kollegor hand i hand och stöter bort honom som paria. Hatar honom. Ratar honom. Förstör hela hans liv. Den mänskliga naturen är brutal och elak. Han kan mycket väl ta livet av sig. Skiter vi i. Han har ju gjort något så oförlåtligt. Lika gott åt honom.

Här skulle vi använt den där tekniken från bibeln att den kastar första stenen som inte har syndat.

I och för sig skulle jag kunnat kasta en sten. Men om jag fått ett frival utan konsekvenser skulle jag hellre haft sex med en okänd snygging än kastat sten på Tiger. Och efter det hade inte jag heller kunnat kasta.

Är ni med hela vägen runt om? Jag är själv lite osäker.

Men det jag väl mest vill ha sagt är att jag blir väldigt ledsen av att vi människor är så elaka, fördömande och rädda att ta ställning mot gängse uppfattning.
...

10 kommentarer:

 1. Jo, men i just detta fallet hade han, enligt alla tidningar, 10 + tjejer under flera år och dessutom hade oskyddat sex med dom. Enkelt att vara fördömande då

  SvaraRadera
 2. Vad är det man brukar säga...."Smakar det så kostar det" :)

  SvaraRadera
 3. Japp, jag dömer.
  Men jag dömer inte till stening eller kastrering eller så - han kommer säkert att få det tillräckligt jäkligt om (då) Elin lämnar honom.
  (Och herre gud om några sponsorer lämnar honom - han är ju god för 4000 miljoner! Han klarar sig.)
  Det är säkert jättesvårt att inte falla för frestelsen i hans situation.
  Men att falla så förbannat många gånger, sopa undan bevisen, muta, ljuga, inte ha samvete nog att sluta?
  Då tycker jag inte att man ska vara gift.
  Jag tycker de där löftena i kyrkan är jäkligt mycket mer värda.
  Punkt.

  SvaraRadera
 4. Anonym: Så om det varit 5 tjejer och han slängt på kondom hade det inte varit lika farligt?

  Blackbella in the move: Jag tycker han är värd en fet lusing och en fru som lämnar honom. Men ett kompakt hat från alla inklusive dom som inte känner till helheten, det tycker jag är allt för dyrt.

  Kattis: Jag håller med dig, för mig är löftena värda mycket mer. Mellan mig och min fru. Andra har det på andra sätt. Och framför allt det du skriver: "att falla så förbannat många gånger, sopa undan bevisen, muta, ljuga, inte ha samvete nog att sluta?", det är ju beskrivningen av kanske 5-10% av västvärldens befolkning.

  Hans fru, släkt och vänner får kasta stenar på honom, men jag tycker det är jobbigt att se hur vi människor fungerar, hur vi omsluter eller förskjuter andra.

  SvaraRadera
 5. Jag och min man satt och pratade om hur enkelt det för alla dessa kvinnor att hävda att de haft ett förhållande med Tiger. De visar upp sms som de fått. Men har någon kontrollerat att de där sms:en verkligen kommer från Tiger? Jag menar, jag kan ju lägga in en kontakt som kallas Tiger och be någon sms:a det numret.. Eller det kanske är helt fel tänkt av mig!! ;o)

  Jag tror nog att han haft andra, men frågan är om han verkligen haft alla dessa femton(eller hur många de nu är!)..

  Jag har ingen rätt att döma någon, men jag kan tycka att är man gift och har barn så sysslar man inte med såna saker. Har man problem i sitt äktenskap så borde man lösa dem på ett annat sätt. Det är min åsikt!

  SvaraRadera
 6. Jag kan förstå hur du menar. Han har inte gjort något brottsligt. Hans fru och familj har all anledning att vara vansinnigt besvikna på honom och även hans vänner eftersom han tydligen inte är den han gett sken av att vara, men resten av världen borde låta honom vara ifred? Jag kan på ett sätt hålla med, men samtidigt tar känslorna över och då blir han och alla andra som lever så, i smyg, tragiska figurer.

  SvaraRadera
 7. Hej igen. Ingen kondom = större risk för sjukdomar, och dom sjukdomarna kan man ge till sin fru som är ovetandes om att han varit otrogen. Så ja det är värre att ha sex utan kondom än med enbart pga sjukdomsaspekten.

  SvaraRadera
 8. I give a shit.
  Det där får de klara upp.
  Men döma, det vågar jag inte.

  Vem vet vad hon har gjort?

  SvaraRadera
 9. Hon kan till exempel av illvilja ha blandat bajs i köttfärsen till Tigers köttabullar i alla år. Till exempel. Troligen inte men ändå

  SvaraRadera
 10. Jag håller med Gun. Vänner och familj får döma. Vi andra kan möjligtvis bli besvikna på en förebild... inte mer än så. Det finns trots allt en människa där bakom de 4000 miljonerna! Även om jag inte tycker att det han eventuellt har gjort är rätt eller ok.

  SvaraRadera