2009-12-19

Ska jag behöva hänga på korset för lite rövarbandspagetti?

...
Nu får ni faktiskt ta och hjälpa mig här. För visst var väl Jesus fiskare? Och har jag fel att jungfrun Lucia kom från Italien?

Fru Witsman och mina åsikter går isär här och jag behöver väl lite fler folk på min sida för att vinna kampen om man så säger.

Fru Witsman ville ha en julig kväll, och jag ombads att laga julig mat.

Min lilla utmaning var att jag redan hade bestämt vad jag vi skulle äta och hade tagit ut härför avsett livsmedel från frysen. Jag dukar nu, trots starka religionspolitiska burop, bordet med frasig ungsbakad torskfilé med pasta, grönsaker och en krispig sallad.

För visst var väl Jesus fiskare, och när vi nu firar hans högtid är det väl logiskt att bjuda på en ungsbakad fisk. Visst kunde det bli ännu juligare om vi valt en insjöfisk, men torsken är ju lika utrotningshotad som dom flesta insjöfiskar så det borde ju gå på ett ut. Och pastan valde jag ju för att den troligen fanns på Jungfru Lucias meny den sista måltiden hon fick innan hon avrättades för att hon trodde på Jesus som ju är den vi firar.

Så nu får ni väl ändå hålla på mig. Detta är väl en väldigt julig måltid! Fru Witsman har fel!

(Möjligen kan man lägga till att både Jesus och Lucia ju blev avrättade och därmed verkligen torskade)
...

1 kommentar:

  1. För mig är torsk och pasta lika juligt som den gädda Ernst tillredde i sitt julprogram igår, och Jul-Ernst kan ju inte ha fel så det betyder väl att du får godkänt antar jag.

    Sv: Jag tycker det är charmigt och fint att du vet att prinsesstårta kan frysas! :)

    SvaraRadera