2010-01-12

Han skulle slagit mig in i nästa vecka...

Goliat med familj bjöd på den danska nationalrätten flæskesteg här till kvällen. Och Amaronevin. Jävla danskar. Mitt i veckan.

En beskrivning av flæskesteg är väl på ett ungefär helstekt kotlettrad med utsidan på grisen kvar. Suveränt gott med spröd flæskesvær.

Flickorna (alltså våra fruar) gick sen och tränade friskis och svettis medan vi män tog ett glas till och barnen lekte ur den sista leken ur kroppen.

Då berättade han att han varit med i det danska landslaget i Karate. Och inte var det den mesiga typen av karate som finns här på denna sidan sundet, utan fullkontaktskarate eller Knock down karate. Om jag nu förstod det riktigt går det ut på att slå varandra tills att det gör så ont på den ena att han ger upp. Man får inte slå varandra med full kraft i ansiktet, men annars får man göra precis vad man vill. till exempel slå med full kraft mot njure, lever och flæskesteg. Fatta läget. Danska landslaget i att slå ihjäl varandra.

Jag drack hastigt upp den sista slurken Amarone och ropade på mina barn att det var dags att åka hem. När vi stod där i dörren och sade hejdå, ville jag egentligen säga det högt till honom, men istället stod vi bara där andäktigt och såg på varandra och slöt en tyst överrenskommelse.

-Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig vara otrogen med din fru, Goliat
...

6 kommentarer:

 1. Och inte med någon annans heller .
  For faen.
  (det där sista ska läsas på danska)

  SvaraRadera
 2. Consider yourself länkad on my blog.

  SvaraRadera
 3. Mycket bra beslut. Att inte bli slagen av en knock-down-mästare.

  SvaraRadera
 4. Nä, låt du bli hans fru, drick upp hans Amarone istället ;)

  SvaraRadera
 5. Sus: Men erkänn att det måste vara än hemskare om jag först får 100 pungsmällar av fru Witsman och sen blir dödad på nytt av mr karatekid.
  Osloskånskan: Great thing
  Kattis: Jag vågar inte ens fantisera om det
  Fredrik: mmm
  Madlar: En och en halv liter hade han öppnat. På en tisdag. Jävla danskar.

  SvaraRadera