2010-04-03

Det är ståndet det hänger på

Jag gillar verkligen Bittans ordspråk

"En mamma är egentligen bara en flicka som råkat bli stor".

Rätt så ofta känner jag att min papparoll är lite väl stor och seriös för min pojkaktiga idévärld. Då kan jag tänka just så där. -Oj, hur hamnade jag här? Jag har nog bara råkat bli stor. Liten inuti och stor utanpå. Speciellt påtagligt är detta på föräldrarmöte, där jag sitter och pillar mig i näsan bland alla snusförnuftiga superseriösa föräldrar.

Men jag skulle nog vilja tillägga något till ordspråket. För handet på hjärtat alla mammor. Visst är det väl så för er allihop. Dom flesta av er har väl liksom haft lite latjo lajban med nån pojke och som direkt följd därav blivit mammor. Ska man förbättra ordspråket så att detta faktum kommer med på ett konkret sätt skulle man kunna skriva:

"En mamma är egentligen bara en flicka, som råkat få en pojke att bli stor"

Ungefär

2 kommentarer:

  1. TAck ;-) älskar ditt tillägg måste nog ändra mitt ordspråk på bloggsidan.
    Och lite stolt att du skriver lite om mig. För det är så jag är och alltid kommer vara. En flicka på insidan. Jag väntar på att den där känslan av snusförnuftighet och klokskap ska infinna sig som den väl brukar i min ålder...men närrå fortfarande fnittrar jag barnsligt när nåt är kul,hoppar i sängen om jag får tillfälle och blir barnsligt ivrig när nåt kul händer.Det är sån jag är och alltid kommer vara.

    SvaraRadera
  2. Underbart, på pricken...Du är för go

    SvaraRadera