2010-04-03

Sill och sånt

Jag har precis varit på Hemköp. Och köpt tre glas sill för femton kronor. Nu har vi sill till påsk. Men alltså, hallå. Femton kronor för tre glas sill. Jag blev svårt chockad att det var så billigt. Jag var tvungen att fråga den unga fröken i kassan om det verkligen var sant. Jodå, sade hon. Det är helt riktigt. Tjugotre kronors rabatt. Jag funderade på att gå tillbaks och köpa upp hela lagret men kassörskan berättade att det endast gäller en gång per hushåll. Så det fick vara.

Nu ska vi äta skärgårdssill hela veckan. För alla andra sorter var slut. Men den borde väl vara god. Det låter gott med skärgården. Trodde förresten att det hette strömming när man kommer uppåt landet. Feltänkt så klart. Det behöver ju inte vara Stockholms skärgård. Kan vara vilken skärgård som helst. Konstigt namn förresten. Gård. Gård av öar. Men god är nog strömmingssillen i alla fall.

Kan gravida fruar förresten äta inlagd sill hur som helst? Det får hon allt hålla reda på själv denna gången. Inför Lill-Ville läste jag alla graviditetsböcker jag kom över. Nu ligger dom nerpackade ovanpå garaget sedan flytten för tre år sedan. Vårt hus är jättefint, men innehåller ytterst få raka väggar. Väggar där man kan sätta upp bokhyllor. Bokhyllor där man kan sätta in böcker. Jag älskar böcker. Stå och ta ut böcker ur bokhyllor och läsa lite på baksidan och helst att någon jag tycker om står bredvid. Så står man där och diskuterar om boken man håller i handen. Det gillar jag. Men det blir inte så ofta man tar upp nån man tycker om på vindan ovanför garaget och kollar böcker i flyttlådor. Nu blev ni allt nyfikna på hur ett hus ser ut där det är brist på väggar...

Jag har små funderingar på att börja blogga under eget namn. Jag har av någon underlig anledning fått en längtan att mina nära och kära och vänner och kolleger ska ha möjlighet att läsa mig. Det skulle bli en lite ärligare version av mig, men också en mindre rolig och mer försiktig version. Nu när jag är anonym kan jag ta ut svängarna och vara helt crazy. Jag får se hur jag gör.

6 kommentarer:

 1. Håller man sig ifrån helt uppenbara lite farliga saker, så kan man väl äta vad som när man är gravid. Förra generationen födde väl inte så "galna" barn. Mycket skrämselpropaganda numera. Men klart, man måste ju ta hänsyn till den info man redan har.
  // Kan du inte blogga både ställen?

  SvaraRadera
 2. Du är ju inte SÅ crazy:)

  SvaraRadera
 3. Du är aldrig elak.
  Så klart att du kan blogga under ditt rätta namn!

  SvaraRadera
 4. Om du någongång kunde komma hit, har jag minst 3 fula BILLYbokhyllor fulla med böcker som ingen någonsin tar ut och tittar kärleksfullt på. Varför? Jo för sambon tycker BILLY är så jävla ful att jag under 6 år också på något konstigt vis börjat tycka det. Men böckerna är ju inte-så borde jag inte kunna stå och titta på dom? Jovisst, men jag liksom du vill gärna ha ngn brevid att diksutera med. Slutstas= Du borde komma hit och lukta på böcker med mig :)

  SvaraRadera
 5. just ja, jag kom på varför det aldrig händer, det där att du kommer och spanar in böcker. VI HAR INGA BARN!
  För visst är det, i ärlighetens namn, att de familjer/vänner som har barn är de ni träffar?! Tänk på det... let me know

  SvaraRadera
 6. Ja så är det. Vi är oftast medföljande föräldrar till barns kompisar. Och med lite tur är föräldrarna möjliga att umgås med.
  Men hade vi bott närmare varandra tror jag att vi hade hängt lite ändå och blåst dammet av böckerna...

  SvaraRadera