2010-10-19

Svar från chefredaktören

Efter det lyckade mötet med Sofia Hellqvist på Soliden fick drottningen veta att utländska tidningar hade publicerat ytterligare lättklädda bilder på Sofia Hellqvist – något som upprörde Silvia.

Sedan dess har hon vägrat att diskutera Sofia Hellqvist hemma på slottet. Carl Philip har i stället försökt gå via pappa kungen – han har dock varit helt neutral och förklarat för Carl Philip att han får lösa problemet med sin mamma.

Från William Witsman
Till Lars Mohlin

Hej Lars
Min bedömning är att varenda stavelse är total fantasi. Jag förstår att ni är tvungna att skriva en hel del obekräftade uppgifter mm. pga. att vi läsare gillar skvaller. Men måste ni verkligen hitta på helt från fria fantasier?
Har du släppt igenom ovanstående, eller har du inet läst det innan publicering? Kommer du släppa igenom liknande framöver om du läser innan publicering?
Ditt svar är relevant för mig för att veta om jag ska köpa tidningen eller inte i framtiden...

MVH William WitsmanFrån Lars Mohlin
Till William Witsman


Hej

Johan T Lindwall är Sveriges främste hovreporter med ett stort kontaktnät. Min bedömning är att Johans uppgifter är mycket trovärdiga. Att vi sedan inte kan redovisa källorna öppet är beklagligt, men så är det ofta i journalistiskt berättande.

Vi har inte lägre krav på artiklar om kungahuset än artiklar om "finare" ämnen, t ex politik. Skriver vi om en konflikt inom kungafamiljen kan du räkna med att vi har källor med god insyn som bekräftar detta, annars hade det inte kommit i tidningen. Jag kan lova dig att vi inte sysslar med "fria fantasier".

Med vänliga hälsningar

Lars Mohlin

Chefredaktör

Kvällsposten

www.kvp.se/mohlin


3 kommentarer:

  1. Ha! Bra där William! Och jag tror inte ett dugg på Lars. Klart som fan att det är hittepåjournalistik.

    SvaraRadera
  2. Jag tror att han fantiserat ihop svaret också.

    SvaraRadera
  3. Även om det skulle vara sant finns det ingen som tror på det. Och även om någon skulle tro på det finns det ingen som är intresserad. Och även om någon skulle vara intresserad har ingen med kungafamiljens eventuella konflikter att göra.

    SvaraRadera