2010-11-21

Att byta däckfirma

Jag har bytt till vinterdäck. Fy attan vad jag är praktiskt lagd.

Egentligen har jag överlåtit detta till en däckfirma, men i våras blev fru Witsman lite ovän med ägaren och fick däcken med hem.

När de skulle byta däcken berättade ägaren att de var så slitna att det nog var bäst att frun köpte nya däck. Fru Witsman bedömde och beräknade och analyserade och kom fram till att de omöjligt kunde vara nedslitna och insinuerade därför så där försiktigt att däckfirman hade bytt ut våra däck mot några sämre medan de låg där över vintern.

Det vet vi nu, att det bör man kanske inte göra om man strävar mot en långsiktig relation med en firma som specialiserar sig på att uppbevara och byta däck. I alla fall inte utan rätt starka bevis.

Då får man tack och adjö och däcken med hem i bagaget. Efter kontrolluppringning till däckspecialist inom familjen konstaterade vi att det var nog rätt korrekt att däcken blivit uppslitna och att däckfirman troligen var utan skuld i detta fall.

Fru Witsman löste dock detta på ett smidigt sätt genom att låta mig bli ny däckbytarfirma och vårt redan packade garage bli nytt uppbevaringsställe. Jag har accepterat skiftet och skiftade således idag däcken. Men jag har bestämt sagt att jag inte kommer finna mig i att hon ifrågasätter om jag har bytt ut däcken mot någon annans sämre däck. Där går gränsen.

Kan avslutningsvis rapportera att det endast blev lättare småskador på knogar och knä. I övrigt helt skadefri.

2 kommentarer:

  1. Hahaha, du verkar ta det med ro i alla fall. Du tar bra betalt antar jag? :)

    SvaraRadera