2011-08-19

Fisiga minnen från Göteborg

Får hålla igen på spriten för det blir tidig morgon och biltur till Göteborg och Liseberg. Länge sedan jag var där. Talade med min mor som påminde mig om två resor i min ungdom:

1. En söndagsmorgon hade mamma, pappa, jag och min syster kört några mil norrut i Skåne för att plocka kantarellen. Vi hittade inte en enda. Jag och min syster blev ledsna. Plötsligt kom någon, troligen min spontana mamma, på att de kunde göra oss barn glada igen genom att åka till Liseberg. En hel dag tillbringade vi åkandes karuseller i höga gummistövlar.

2. Min syster hade träffat sin första pojkvän. På tvådagarstur till Göteborg fick han följa med familjen. Vi hade bokat ett litet motellrum utanför stan. Nyanlända i rummet satte jag, mor, min syster och den fåordiga pojkvännen oss i soffan, medan far och hans dåliga mage gick på toaletten. Några få sekunders tystnad i soffan avbröts av en ljudlig prutt från toaletten. Min syster skiftade snabbt färg till illröd och pojkvännen såg chockad ut. Mor utstötte något typ: -Amen pappa...

Några sekunders tystnad igen. Rummet nästan darrade av den spända situationen på dasset. Vi såg nog alla framför oss min fader där inne i ett desperat försök att sakta men säkert försöka smyga ut all luft.

Så hörde vi ett skratt och sedan ett fullständigt fyrverkeri av fisar och pruttar, långa, korta runda och rappa.

Min syster hämtade sig aldrig riktigt från denna händelse. Det är än i dag känsligt att ta upp. Behöver jag nämna att det blev ett kortvarigt förhållande...

2 kommentarer:

  1. Fasiken vad mycke inlägg, jag gillart:)

    SvaraRadera
  2. Vet inte vad som tagit åt mig just nu...

    SvaraRadera